• Kuljetusliitot RAU

Rautatiealan Unioni RAU ry

Rautatiealan Unioni RAU ry

Rautatiealan Unioni RAU ry on rautatiealan työntekijöiden ammattiliitto. RAU:n tehtävänä on neuvotella jäsentensä työsuhteen ehtojen parantamisesta sekä edistää työturvallisuutta. RAU:n jäsenet työskentelevät mm. veturinkuljettajina, liikenneohjaajina ja käyttökeskuspäivystäjinä sekä asiakaspalvelu- ja toimistotehtävissä.

Kolme työehtosopimusta

Työsuhteiden ehdot määritellään työehtosopimuksissa. Rautatielan Unionilla on kaksi yleissitovaa työehtosopimusta työnantajaliitto PALTA:n kanssa. Toinen koskee veturimiestehtäviä rautatieliikenteessä ja toinen asiakaspalvelua ja liikenteenohjausta. Lisäksi RAU:lla on yrityskohtainen työehtosopimus Yleisen Toimialaliiton kanssa, joka koskee Fenniarailin veturimiestehtäviä.

Läsnä työpaikoilla

RAU neuvottelee ja valvoo työntekijöiden oikeuksia työpaikoilla. Finrail-konsernin, Fenniarailin ja VR-Yhtymän sisällä toimivat luottamushenkilöt varmistavat, että työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti sekä sopimuksia ja lakeja noudattaen.

Työpaikoilla toimivat myös liiton työsuojeluorganisaatiot. Työsuojelun tehtävänä on edistää työn ja työympäristön turvallisuutta sekä työntekijöiden hyvinvointia työssä.

2000 jäsentä

Ammattiosastoihin kuuluu n. 2000 työikäistä jäsentä ja n. 2000 eläkeläisjäsentä (11/2018).

Rautatiealan Unioni RAU ry käynnistyi 16.11.2018. Liitto perustettiin Rautatievirkamiesliiton (RVL) ja Veturimiesten liiton (VML) yhdistyessä.

Rautatiealan Unioni RAU ry lukuina:

2000

Jäsenmäärä

26

Ammattiosastoja

3

Työehtosopimuksia

2018

Perustettu